Hoe versnel je de verkoop van de woning?

Huizen zijn in veel opzichten net zoals wagens.                                        

Als de buur zijn wagen na zo veel jaren te koop aan biedt, zal je gebuur in die eerste weken plots meer bezoekers hebben.                                        

Maar merk je op dat de wagen na 6 maanden nog niet verkocht is, kan dit slechts enkele zaken betekenen, namelijk; de wagen is te duur geprijsd, de wagen heeft mankementen die je niet ziet op de foto's of de buurman is niet flexibel genoeg naar kandidaat- kopers toe.                                        

Neem daarom volgende tips ter harte wanneer je jouw woning te koop aan biedt.                                                 

1. Biedt het pand direct aan de juiste prijs aan. Een te hoge prijs voor de woonst kan potentiele kopers afschrikken en argwaan trekken indien de woonst te vaak in prijs daalt.                                                                  

2. Zorg dat de woonst verkoopklaar is. Hiervoor kan je alvast enkele tips terugvinden in "10 tips om de woonst aantrekkelijker te maken voor potentiele kopers".                                        

3. Wees flexibel over vertoningen. Het is vaak storend om een huis klaar te hebben om meteen te laten zien, maar hoe vaker iemand je huis kan zien, hoe sneller je een verkoper zult vinden.                                        

4. Wees voorbereid op de aanbiedingen. Bepaal van tevoren welke prijs en voorwaarden u acceptabel vindt.      

5. Weiger niet de prijs te verlagen. Als uw huis al meer dan 30 dagen zonder aanbieding op de markt is, wees dan bereid om uw vraag prijs te verlagen. Indien er na de prijsdaling nog steeds geen bod is uitgebracht, is het verstandig om het pand enkele weken van de markt te halen. Te frequente prijsdalingen trekken alleen maar argwaan bij potentiele kopers. 

Hoe versnel je de verkoop van de woning?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x