Waarom Zelf verkopen?

Waarom u zelf uw eigendom zou moeten verkopen: 

Bespaar geld – de makelaarskosten kunnen oplopen tot 6% van de uiteindelijke verkoopwaarde van uw woning. Op een onroerend goed van € 200.000 betaalt u dus al gauw een commissie van € 12.000,00 exclusief BTW.   

Houd de vinger aan pols. Zo bent u steeds direct op de hoogte betreft de ontwikkelingen va de verkoop.             

U kan tijdens bezichtigingen extra details en meerwaarde onder de aandacht brengen bij potentiële kopers. Meerwaardes die anders door de makelaar vergeten kunnen worden, zoals ligging vlakbij scholen en winkels, keukentoestellen onder garantie,…                                      

Enkele Tips: 

Schatting                                    

Als u zelf de schatting uitvoert kan u gemakkelijk geld verliezen door de woning te onderwaarderen, of te overwaarderen en helemaal niet te verkopen. Vergelijk uw woning met vergelijkbare woningen op de markt, of vergelijkbare woningen die net zijn verkocht. Zo krijgt u meteen een beter inzicht in de waarde van uw onroerend goed.                                        

Meten!                                    

Als u geen nauwkeurige metingen van het onroerend goed maakt, kunt u mogelijk worden vervolgd voor een verkeerde voorstelling van zaken. Als u niet zeker bent, gebruik dan een expert om een plattegrond te maken.    

Foto’s.                                    

Gebruik foto’s van hoge kwaliteit bij uw publicatie van de woning. Eerste indrukken zijn belangrijk, zo ook bij de verkoop van een woning !                                    

E-Mail.                                    

Stel een tijdelijk e-mailadres in zodat u het overal op internet kunt gebruiken. Dit zal niet alleen uw verkoopproces beter georganiseerd houden, het zal ook spam verminderen.                                    

Seizoen                                    

Verkopen in het voorjaar en de zomer trekt hogere prijzen aan!                                    

Vraaprijs.                                    

Stel uw vraagprijs 5% – 10% boven de wat u zou accepteren om onderhandelingen mogelijk te maken.               

EPC                                    

Ontvang een energieprestatiecertificaat (EPC). Dit is een wettelijke vereiste en bevat informatie over het typische energieverbruik en de kosten van uw huis en een aanbeveling over hoe u het energieverbruik kunt verminderen                                    

Dit lijkt een hele hoop informatie om te verwerken. Gelukkig kan u voor professioneel advies en ondersteuning bij de verkoop van uw woning altijd terecht bij Zelfverkocht.be .                                    

Waarom Zelf verkopen?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x